Wat is er te doen? Holterberg & Sallandse Heuvelrug

HOLTERBERG

Geniet van het buitenleven!

De Holterberg ligt in een ongekend mooi stuk natuur dat zich uitstekend leent voor urenlange fiets- en wandeltochten. Het glooiende landschap is divers en rijk aan allerlei soorten flora en fauna. Wandelroutes worden op diverse plattegronden aangegeven, er zijn ruiterpaden en mountainbikeroutes.

Vlakbij de groepsaccommodatie aan de Holterberg vind je het Natuurmuseum en Diorama. De dioramas zijn levensgrote kijkdozen die je een blik gunnen in de prachtige natuur met talrijke diersoorten. Meer informatie vind je op hun website.

Fietsen en steps om de omgeving te verkennen kunnen rechtstreeks gehuurd worden bij de gastvrouw. Neem even contact op als hier gebruik van wilt maken.

 

 

De Holterberg op haar mooist, bloeiende heide
Bezoekerscentrum Holterberg Sallandse Heuvelrug

Sallandse Heuvelrug

De omgeving van de groepsaccommodatie 

Op de Sallandse Heuvelrug ligt de Holterberg, Holten valt dan ook onder zowel Twente als Salland. Rondom de Holterberg zijn meerdere bezoekerscentra te vinden. Aan de kant van Nijverdal vind je bezoekerscentrum het Buitencentrum. Hier is onder andere een sterrenwacht en van hieruit starten diverse wandelroutes. Meer informatie over het Buitencentrum vind je hier.

Aan de westzijde van het uitgestrekte gebied van de Heuvelrug is nog een bezoekerscentrum gerealiseerd. Hier vind je Erve de Pas, vlak bij Haarle, waar je bijvoorbeeld kunt genieten van een streeklunch. Bekijk de website voor actuele openingstijden en meer info.  

Zowel de Provincie Overijssel als Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten zijn druk bezig om de heide in het gebied te laten herstellen en te laten uitbreiden. Dit meerjarenplan gaat bijdragen aan een nóg mooiere omgeving voor dieren, planten en de bezoekers. 

 

Groepsaccommodatie Holterberg

Groepsaccommodatie bij de Holterberg

Landelijk genieten in onze comfortabele groepsaccommodatie. Stel je eens voor, na een lange wandeling door de prachtige natuur kom je terug bij de boerderij om even te ontspannen in de hottub of barrelsauna. Gezellig een drankje doen onder de overkapping of de barbecue aansteken voor een heerlijk stukje vlees. Zijn er mindervaliden in het gezelschap? Geen probleem, de gastenboerderij is hierop ingericht en biedt plezier en ontspanning voor iedereen! 

Ben je op zoek naar een ruime groepsaccommodatie voor 8 tot 30 personen bij de Holterberg, dan ben je welkom bij Gastenboerderij Kosman. Onze gasten zijn erg tevreden en beoordelen ons gemiddeld met een 9,3! 

symbolen
groepsaccommodatie-holterberg
gastenboerderij-kosman-contact

Kan ik iets voor je doen?

Stuur ons een berichtje

Partners

Wij werken samen met: