• Wat is er te doen in de omgeving?

Wat is er te doen in de omgeving?

Winkelen, dorpjes en steden

Breng een virtueel bezoek aan onze boerderij

Gastenboerderij ligt op korte afstand van de Hanzesteden Zutphen en Deventer. Zutphen heeft een oud centrum waar prachtige bouwwerken en architectuur te bewonderen is. Houd je van winkelen? Dan kun je je hart ophalen in Deventer en lekker shoppen in de gezellige straatjes. Uiteraard even in stijl afsluiten met een drankje en een Deventer Bijtje.  

Natuur en omgeving

Breng een virtueel bezoek aan onze boerderij

In de direct omgeving kan je urenlang wandelen en genieten van schitterende natuur. de groepsaccommodatie ligt aan de rand van de Holterberg en Sallandse Heuvelrug. Het glooiende landschap biedt ook vele mogelijke mogelijkheden om te mountainbiken, fietsen of op sportieve steps de omgeving te verkennen. Neem vooral wandelschoenen mee!

Omgeving & actueel

Holten & Rijsen 

Een gezellig centrum 

Marktjes, sportieve evenementen of dorpse gezelligheid, je vindt het in Holten en Rijssen. Holten wordt vaak in een adem genoemd met de Holterberg, wandelen, fietsen en genieten van culinaire hoogstandjes. Maar vergeet ook zeker het gezellige centrum van Holten niet te bezoeken. Kleine winkeltjes en diverse horecagelegenheden zorgen voor een gemoedelijke en prettige sfeer en nodigen uit om neer te strijken voor een heerlijk drankje of een uitstekend hapje te eten met elkaar!   

Op de website van beleef Holten & Rijssen vind je actuele informatie over bezienswaardigheden en activiteiten en een agenda. Neem een kijkje op: www.beleefrijssenholten.nl  

Holterberg & Sallandse Heuvelrug

Zelf wandelen of met een route?

Holten ligt zowel in Twente als in Salland, je vindt hier de Holterberg. Deze bekende berg is onderdeel van het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. Hier zijn zijn tal van mogelijkheden om de prachtige bosrijke omgeving te bewandelen en te genieten van de schitterende panorama’s. Bij het Natuurmuseum Holterberg zijn routes beschikbaar van 3, 5 of 10 kilometer. Info over het natuurmuseum vind je hier

Uiteraard kun je omgeving ook op de fiets, mountainbike of step verkennen. Diverse routes kunnen gereden worden, ook voor mountainbikers zijn er aparte routes. Wil je er lekker op uit maar geen zin of mogelijkheid om de  fietsen mee te nemen? Dan huur je ze toch gewoon!
Fietsen en steps kun je rechtstreeks bij ons huren.

Canadese begraafplaats

Opdat wij nooit vergeten

Oost-Nederland werd bevrijd door de Canadezen tegen het einde van de tweede wereldoorlog. Helaas zijn er veel bevrijders gesneuveld tijdens de zware slag om het oosten te bevrijden. Als eerbetoon aan de gesneuvelde Canadese soldaten is er een ereveld aangelegd met 1394 graven. Achter iedere steen schuilt een bijzonder en persoonlijk verhaal. Nabestaanden van de slachtoffers hebben bijgedragen om deze verhalen te delen en beschikbaar te maken voor de bezoekers.

In het het bezoekerscentrum vind je de verhalen en achtergronden van onze bevrijders. Voor informatie over toegang en openingstijden kun je terecht op de website van De Canadese Begraafplaats.

 

Actueel programma

Er is altijd wel wat te doen!

Heb je geen zin om de hele dag binnen te zitten? Ga er op uit! Er is altijd wel wat te doen in de omgeving. Op de website van Beleef Rijssen-Holten vind je een actueel overzicht met activiteiten in de buurt. Je vindt er o.a. informatie over:

  • Dagjes uit
  • Festivals en evenementen 
  • Markten, braderieën en fairs 
  • Muziek en dans
  • Bioscoop en uitgaan

Je voelt je écht welkom

Ervaar het zelf bij ons op de boerderij!

Een keertje proefkijken?
Neem contact met ons op!

activiteiten & arrangementen

Outdoors holten

Segway – paintball – quad – boogschieten

Via Outdoors Holten kun je tal van activiteiten bespreken. Als je bijvoorbeeld met een sportteam in onze groepsaccommodatie verblijft is het natuurlijk gaaf om een  aantal aanvullende sportieve uitdagingen aan te gaan. 

Het aanbod aan activiteiten is vrij groot, bekijk hier wat zij allemaal voor je kunnen organiseren!

Buitengewoon Holten

Klootschieten – Geocaching – midgetgolf

Buitegewoon Holten heeft een aantal laagdrempelige activiteiten waar iedereen aan mee kan doen. Denk aan een schatzoektocht op de Holterberg of een partijtje klootschieten met de hele familie. 

Het aanbod vind je hier, daar kun je tevens jouw activiteit reserveren!

Kinderboerderij Dondertman

Dieren – Speeltuin –  Kinderboerderij

Als gast van Groepsaccommodatie Kosman krijg je een kaart waarmee je met 10 personen  toegang hebt tot Dondertman. Erg leuk voor de kleinere gastjes onder ons.

Informatie over de activiteiten, route en openingstijden kun je hier vinden.

Kan ik iets voor je doen?

Stuur ons een berichtje

Partners

Wij werken samen met: